VM lang duathlon. nr. 6. Årets store mål blev opfyldt.
I søndags kørte vi VM i lang duathlon i Fredericia. Ugen optil stod i nedtrapnings tegn. Vi løb nogle gode 1000 m. om mandagen (2.56 i snit) og ok cykling om tirsdagen med 10 min. med 313 watt i snit. Ellers var alt andet kort og stille og roligt, det var heller ikke noget problem da der var møgvejr hele uge. Jeg og Jannie tog til Fredericia om fredagen for at slappe af og træne det sidste. Lørdag gik med race briefing og hold møde. Ellers var der tid til at snakke med en masse dejlige mennesker som man normalt ikke møder så tit. Søndag startede med Age-group VM / DM. Jeg vågnede tidligt, var rimelig spændt. Så jeg stod op og var ude og se på alle dem som var igang, deri blandt mine egne hold kammerater i DM elite feltet. Eliten skulle f’rst starte kl 1300, så jeg havde god tid. Formiddagen gik med at klargøre og heppe på klubkammerater og andre bekendte.

Der var mange gode resultater. Men jeg vil især fremhæve Hans J som kørte fantastisk. Han kan når det gælder Han blev nr. 2 i sin VM alders gruppe (jeg siger ikke hvilken) Men han kørte også et helt fantastisk elite DM som resulterede i en 8. plads. Men ud over at se på klubkammerater var jeg jo også opmærksom på dagens danske vindertid, da os som køre i elite feltet kørere mod de andre i DM regi, så jeg skulle jo vide hvilken tid jeg skulle prøve at slå for at blive Dansk Mester.

Vejret virkede til at være rimelig ens inden vi startede på de 15,6 km løb, 90 km cykling og 7,5 km løb.
Starten gik som sagt kl 1300. Som altid befandt jeg hurtigt nærmere bagenden end fronten, men sådan er det jo internationalt, men det er rart at men ved at det er sådan så man ikke panikker. De første 15,6 km løb gik ok, jeg befandt mig omkring nr. 20. Jeg havde ikke de bedste ben, så jeg var lidt tilbageholdende, det var jo en lang konkurrence. Jeg afsluttede første løb som ca. nr. 18. Jeg havde et ok skifte, lamgsommere end normalt, men jeg brugte også en del tid på at få vest og lange hansker med. Med det samme jeg var på cyklen tog jeg de lange hansker på, og så gik det fremad. Jeg kørte kontrolleret og fokuseret, tænkte hele tiden på mit tråd og på at ligge så aerodynamisk som muligt i styret. Cykel ruten var en dobbelt ud-hjem ruten som skulle gennemkøres tre gange, det var fedt, for så kunne man hele tiden se hvordan man lå placeringsmæssigt samt hvor lang tid der var op til de nærmeste. For en gang skyld fik jeg drukket og spist fornuftigt, der ud over brugte jeg mine lange hansker til at rense dæk med for hver 5 km, for derved forhåbentligt at undgå at punktere. Dette gjorde jeg ved at lægge min hånd på dækket og holde det der i kort tid, pga. vejret var der mange punkteringer men jeg undgik, men jeg har også haft de punkteringer jeg skal have i år Under hele cyklingen hentede jeg foranliggende rytter, dette gjorde at jeg kunne stille cyklen som nr. 6.

Jeg havde “kun” ca. 40 sek. op til nr. 5. men jeg var brugt. Pga. kulden og det kolde vand der havde sprøjtet op på min fødder under cyklen kunne jeg ikke mærke mine fødder. Det gjorde det rimeligt svært at løbe stærkt i starten af sidste løbetur. Følesen kom dog omkring halvvejs på sidste løbetur og jeg kunne begynde at hente lidt på nr. 5 men det var for sent, jeg kunne ikke nå ham. Dette betød at jeg kunne løb i mål som nr. 6 i Verdens Mesterskabet, der ud over havde jeg også dagens hurtigste danske tid dette betød at jeg også blev Dansk Mester.

Det var en fed oplevelse, ikke bare resultatet men også opbakningen fra alle de mennesker som var mødt op i Fredericia, tak til jer alle.

Rent resultatmæssigt fik jeg selv, Hans F.(TRI4) og Simon(OTK) også bronze for hold. Til DM fik Aalborg Triathlon Klub guld i holdkonkurrencen for herre elite. Holdet bestod foruden mig selv af Hans J. og Carsten. Carsten gennemførte i fin stil, desværre har han været syg de sidste tre uger og det har selvfølgelig kostet på formen. Synd, for han har virkelig været skarp her i starten af sæsonen, jeg ville gerne have set hvad han kunne have præsteret i en god konkurrence, jeg er ikke itvivl om at det kunne have været en top 5 placering. Hos kvinderne blev Susanne nr. 10 til VM, meget flot, der ud over fik hun sølv til DM. Sammen med Line og Annette fik de sølv i hold konkurrencen, så vidt jeg ved, Aalborg Triathlon Klubs første kvindelige elite hold medalje.

Så ud over at det var fedt at være atlet, så var det også fedt at være træner for en af Danmarks bedste triathlon klubber.

Jeg er selvfølgelig stolt over hvad jeg har opnået, og jeg er ikke det mindste i tvivl om, at det skyldtes at jeg har løbet og cyklet det som jeg skulle, jeg har trænet det som var nødvendigt, også når det var allermest surt. Men jeg er heller ikke i tvivl om, at det sikkert ikke var lykkes for mig hvis jeg ikke havde haft Jannie. Tak for alt dine støtte.